Dexia bevestigt regeling met deel leaseklanten 18-11-2002
AMSTERDAM (ANP) - Dexia Bank heeft met ongeveer tweehonderd klanten van Legio Lease een regeling getroffen voor de verliezen die zij hebben geleden op hun aandelenleaseproducten.

Een woordvoerder van de bank heeft dit zaterdag bevestigd. Hij wilde niet zeggen hoeveel geld hiermee is gemoeid.

Het gaat om klanten die zelfstandig een klacht hebben ingediend bij Dexia, omdat ze vinden dat ze verkeerd zijn voorgelicht. Volgens de woordvoerder hebben in totaal zo’n 4000 mensen dat gedaan. In de meeste gevallen is de klacht afgewezen. Een aantal individuele klachten is nog in behandeling.

Bij aandelenleaseproducten koopt een belegger met geleend geld aandelen. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de aandelen over een bepaalde periode in waarde stijgen. Stijgen de aandelen niet, dan blijft de belegger zitten met schulden. Door de dalende beurskoersen zijn veel ’leaseklanten’ gedupeerd.

Zo’n 30.000 gedupeerden hebben zich aangesloten bij de stichting Leaseverlies. Zij vinden onder meer dat ze door hun bank verkeerd zijn voorgelicht over de risico’s. De stichting gaat ervan uit dat er op korte termijn een schikking kan worden getroffen met Dexia voor alle aangesloten klagers. De woordvoerder van Dexia wilde hierover slechts kwijt dat er met de stichting wordt gesproken.

Bron: Telegraaf